|
Спільне заняття батьків з дітьми за здоровьесбережению
«В гостях у Вінні Пуха»
Мета: розвиток мотивації батьків до збереження та зміцнення власного здоров'я і здоров'я дітей.
Завдання:
1. Пропагувати здоровий спосіб життя.
2. Сприяти зміцненню сімейних зв'язків
3. Підвищувати інтерес у дітей до занять фізичної культури та творчості.
4. Сприяти створенню атмосфери радості і веселощів.
Обладнання: зображення героїв казки «Вінні Пух» О.О. Мілна, пальчикові фарби, папір, нитка, прищіпки, кошик з яблуками.
Дорогі діти та батьки, у мене в руках лист, а від кого воно - здогадайтеся самі.
Він не хмаринка, а ведмідь.
Дуже любить пісні співати.
І ще, як кажуть,
Радий він медом підкріпитися. (Вінні-пух)
Хлопці, Вінні та його друзі запрошують нас відвідати чарівний ліс, повний загадок і пригод. А дістатися до нього нам допоможе чарівний паровозик
(Батьки і діти йдуть по колу, утворюючи "паровозик")
Паровозик чух-чух-чух
Мчить вагони во весь дух.
Він йде по рейках,
Пасажирів везе.
Їде, їде паровоз
Повз ялинок і беріз,
Повз ранкових полів,
Повз червоних снігурів.
Повз дуба і сосни,
Повз літа і весни.
Чух, чух, чух, чух, чух пихкає
І колесами стукає.
Голосно свистить ту-ту-ту,
Розганяючи дітвору.
Хлопці, сідайте на свої місця, подивіться, хто першим з друзів Вінні прийшов до нас на зустріч. Це Зайчик-садівник.
У вушка зайчика
стирчить на маківці,
Любить він смачний
капустяний листочок.
Бігає швидко
і стрибає спритно,
Все тому, що
їсть він морквину!
Зайчик, приготував нам загадки. Батьки допоможуть нам відгадати їх, чи не так?
Як наділа сто сорочок,
Захрустела на зубах.
(капуста)
За кучерявий чубчик
Лисицю з норки поволік.
На дотик - дуже гладка,
На смак - як цукор солодкий.
(морква)
Кругле, рум'яне з дерева я дістану,
На тарілку покладу, «Їж, матуся»,- скажу.
(яблуко)
Над землею трава,
Під землею бордова голова.
(буряк)
Як на нашій грядці
Зросли загадки
Соковиті так великі,
Ось такі круглі.
Влітку зеленіють,
До осені червоніють.
(помідори)
Шановні батьки, Ви, звичайно, знаєте, що у всіх овочах, фруктах і ягодах міститься багато вітамінів і мінеральних речовин, необхідних для нормального перебігу обміну речовин в організмі дітей.
Спасибі, Зайчик, за цікаві загадки. І Зайчик нас, хлопці, дякує, за хорошу роботу.
Ой, хлопці, хто ж це
з-за лісу до нас спішить
Скаче до нас на зустріч Тигр,
найспритніший бешкетник.
Тигруля точно знає, що зарядка - важливий елемент режиму дня. Давайте зробимо зарядку разом з Тигрулей.
Кожен день вранці робимо зарядку,
Дуже подобається нам робити по порядку:
Руки підняли і помахали -
Це дерева в лісі.
Лікті зігнули, кисті струснули -
Вітер збиває росу.
Плавно руками помахаємо -
Це до нас птахи летять.
Як вони сядуть - покажемо,
Руки склали тому.
На галявині за ромашок
Жук літав у квітчастій сорочці:
"Жу-жу-жу, жу-жу-жу -
Я з ромашками дружу.
Плавно на вітрі качаюся,
Вправо-вліво нахиляюся.
Ось здоров'я в чому секрет.
Всім друзям фізкульт-привіт!"
Шановні батьки, будьте прикладом своїм дітям, ведіть самі здоровий спосіб життя та долучайте до нього дітей.
А ось і інші мешканці казкового лісу прийшли з нами погратися.
Разом з мамою - кенгуру.
Мама Кенга,
Крихітка Ру.
Кенга і її синок Ру люблять грати разом. Давайте пограємо разом з ними.
(Звучить весела музика)
Вправа «Конячка» (мами чи тата - конячки, а діти наїзники), конячки везуть на спині наїзників.
Спільна ходьба: дитина і дорослий стоять обличчям один до одного, тримаючись за руки, дитина встає ногами на ноги дорослого і вони разом ідуть.
Шановні батьки, малюк, який знаходиться в частому тілесному контакті з мамою або татом, швидше розвивається і фізично, і інтелектуально, і емоційно, він на порядок здоровіше діток, яких обділили обіймами.
А ось і маленький п'ятачок.
Як жити мені, П'ятачку?
Адже все в мені тремтить.
За мною по п'ятах
Мій страх завжди біжить.
Куди подітися мені?
Де сховатися в лісі?
Адже я завжди з собою,
З собою його несу!
Не бійся, П'ятачок, ми з хлопцями та батьками, допоможемо тобі підняти настрій яскравими фарбами.
Кожній парі пропонують намалювати спільний малюнок на будь-яку тему, наприклад: «Наш дім», «Сім'я», «Свято» або довільне малювання. Малюнок виконується пальчиковими фарбами без використання пензликів. Потім йде презентація:
- Як називається малюнок?
- Що на ньому головне?
- Хто був ініціатором ідеї?
- Хто що малював?
- Зручно було малювати удвох?
- Які почуття ви відчували при спільному малюванні?
Всі малюнки поміщаються на спеціальну приготовлену заздалегідь нитка, прикріплюються прищіпками, виходить міні - галерея.
Спільна творчість батьків і дитини заповнює недолік батьківської уваги, адже батьки зазвичай весь день проводять на роботі, воно знімає тиск авторитету батьків, дозволяє дитині виразити себе, відчути свою значимість (особливо коли батьки влаштовують маленьку домашню галерею його робіт). Таке творчість також благотворно впливає на зміцнення психічного здоров'я малюка.
Хлопці, а де ж Вінні, обійшли весь ліс, а Вінні не знайшли. Де він може бути?
Діти по всій групі бігають і шукають зображення Вінні Пуха, заховане заздалегідь.
Вінні Пух давно помітив нас в казковому лісі, але мед, своє улюблене ласощі, побачив раніше.
Я - славний ведмедик Вінні-Пух!
Будь-мене зрозуміє:
Щоб бадьорий і веселий був мій дух,
Мені дуже потрібен мед.
Ведмедик Вінні Пух мед, звичайно, дуже любить. Але ще він любить, коли його хвалять. А ви любите, коли вас хвалять? Ми сьогодні добре попрацювали. Згадалипро користь овочів і фруктів, необхідності робити зарядку вранці і вести здоровий спосіб життя, більше часу проводити всією сім'єю за спільними іграми і творчістю.
Хваліть один одного, скажіть які ви молодці, що особливо добре вам вдалося сьогодні зробити разом.
Вінні і його друзі приготували вам подарунок, мед Вінні, звичайно, не доніс, а от яблука медові з казкового лісу, вже чекають на вас.
Діти беруть по яблуку з великого кошика.
До побачення! Будьте здорові!
Використані інтернет ресурси:
1. www.shortwisdom.ru (загадки про овочі)
2. iara-z-m.narod.ru (вірші про казкових героїв)
Читайте також: