Свіжі публікації

Круглий стіл «Розуміння - початок згоди»

Мета: Сприяти формуванню довірчих і доброзичливих відносин між батьками і дітьми; педагогами і навчаються;

Завдання:

1. Обговорити спільно різні ситуації виховання та шляхи вирішення конфліктних ситуацій в сім'ях учнів.

2. Розвивати у батьків інтерес до спільного обговорення проблем, що виникають у вихованні дітей.

Попередня робота.

Вивчення проблемного поля виховних труднощів батьків та педагогічних запитів батьків. З цією метою проводиться анкетування.

Форма проведення: Круглий стіл. Зустріч проходить за участю дітей.

Ведучий 1: Добрий вечір, шановні дорослі! Добрий вечір, любі діти!

Ведуча 2: Здравствуйте, Шановні гості нашого сімейного вечора.

Ведуча 1: Ми раді Вас вітати в нашій творчій вітальні та тема сьогоднішньої нашої розмови стала цитата Спіноза «Розуміння - початок згоди».

Ведуча 2: Ведучими цього вечора сьогодні будуть Макарова Л.В.

Ведуча 1: Кашкарьова М.І.

Ведуча 2: Шановні батьки, нам приємно, що ви прийняли наше запрошення відклали свої справи і прийшли до нас для того щоб провести цей незвичайний вечір разом з нами. Вірно, в народі кажуть: «Сімейна каша густіша кипить» що правда, то правда.

Ведуча 1: У всіх У нас різні характери, погляди на життя різні долі, але є одне, що об'єднує нас і вас - це наші діти, хлопчики і дівчатка, які можуть стати для Вас горем чи радістю. Як і що потрібно зробити, щоб ваша дитина стала вашим щастям, щоб вам одного разу молено було б сказати собі: «Життя відбулася».

Ведуча 2: «У кого дітки у того і ягідки» Життя змушує нас щодня приймати відповідальні рішення. А у вихованні дітей тим більше. Тому сьогодні ми пропонуємо вам провести цей вечір з посмішкою і обговорити вирішення несподіваних сімейних ситуацій на нашому великому святковому сімейній раді.

Ведуча 1: Зараз ви побачите кілька сюжетів, які підготували хлопці, вони стануть прологом в розмові.

Сценка.

Ведучий 2: Допоможемо вийти з важкої ситуації з честю що б, ви
запропонували йому? що робити?

Відповідь батьків, йде обговорення проблеми.

А ось що кажуть психологи: Залишається стежити за тим, щоб у своїх дивних захоплення діти не порушували законів і норм співжиття.

Ведуча 1: Добре, коли бажання дітей ми поділяємо. Йдемо їм назустріч і виконуємо. Але, на жаль, так трапляється не завжди. Часом хлопці в силу якихось обставин не можуть поділитися своїми думками з батьками, їм здається, що дорослі їх не зрозуміють. А може, просто не можуть сформулювати, чого їм сумно... Давайте подивимося ще один сюжет ...

Сценка.

Ведуча 2: Ось такий вердикт часом виносить юне покоління. Одвічне питання «батьків і дітей» доводиться вирішувати майже в кожній родині. Шановні дорослі, чи була у вашому житті ситуація, коли ви хотіли зробити щось хороше, а батьки ваш вчинок розцінили інакше? Обговорення.

Запропонувати всім встати в коло дорослі і діти. І передова собаку рук в руки з питанням для дорослих. Коли я була маленька? А дітям коли я виросту...? Сімейний тренінг.

Ведуча 1: Я пропоную приєднатися до розмови Аню Т. і Ксюшу вони приготували рецепт взаєморозуміння батьків і дітей.

Ніж проповідь вислуховувати,

Мені краще б глянути.

І краще проводити мене

Чим вказати мені шлях.

Очі розумніші слуху,

Зрозуміють всі без праці.

Слова часом заплутані

Приклад ж - ніколи.

Той кращий проповідник -

Хто віру в життя провів

Ласкаво побачити в дії -

Ось найкраща з шкіл.

І якщо все мені показати -

Я вивчу урок.

Зрозуміліше мені рух рук,

Чим швидких слів потік

Повинно бути, можна вірити

І думками і словами,

Але я краще подивлюся,

Що робиш ти сам

Раптом я неправильно зрозумію

Твій правильний рада

Зате зрозумію, як ти живеш,

По правді чи ні.

Наприкінці зборів батьки отримують цей вірш на пам'ять.

Игротехники: Альона проводить гра «Вустами немовляти», гра на увагу.

Ведуча: Чому діти так часто сперечаються з приводу нашої прохання? Може бути, вони роблять нам на зло. Як бути? Закликати до здорового глузду? Погрожувати? У нас сьогодні є унікальна можливість, запитати і вирішити це питання. Я пропоную об'єднатися дітям і дорослим, для того щоб ви могли поставити запитання на будь-яку тему Робота в групах 10 хв. на складання питань

Свято у нашому домі:

Частіше пишуть про Новий рік і днями народження.

Всі люблять свято в родині.

Люблю тебе моя сім'я:

Всі респонденти відповіли, що люблять свою сім'ю за те, що мене годують, одягають, лають, за те, що вона рідна, весела і за те, що мене люблять.

Мішок скарг

Я хочу, щоб мені приділяли більше часу і спілкувалися зі мною

Історія нашого роду:

Навіщо потрібна сім'я?

Діти 13-14 років відповідають так: Сім'я потрібна для продовження роду; Сім'я потрібна для життя, душі, допомагати один одному, щоб було весело, сім'я допомагає людині розібратися в собі.

Діти молодшого віку відповідає щоб виховувати дитину, щоб не жити на вулиці, щоб було весело, для того щоб годували, доглядали за дітьми.

Інтереси та захоплення моєї родини?

На першому місці: Дивитися телевізор, діти так і пишуть, включає телевізор і дивиться його. На другому місці. Спільний відпочинок на природі. Дуже рідко зустрічається любимо читати усією родиною, відгадував кросворди, ходити в гості, є ковбасу, лузати насіння. Але є такі відповіді: Наша сім'я ніколи не буває разом, ми буваємо разом тільки з мамою.

Педагоги, батьки і діти Сім'я 500 запитань і відповідей.

Ведуча: Продовжити на розмову я пропоную Оле Вірш «Сім'я».

У кожному колективі була запропонована газета - анкета з «кишеньками,в яких розташовується інформація від дітей, яка дасть нам дорослим тему для роздумів.

Ведуча: Гра «Наші діти».

Ведуча: У кожного на столі стоїть свічка, я пропоную запалити, асоціації виникають у вас, коли ви дивитеся на вогонь? Відомо вважалося вогонь символ домашнього вогнища.

Ведуча читає вірш «А будинок, заставлений добром».

А будинок, заставлений добром -

Ще не будинок

І навіть з люстрою під столом -

Ще не будинок

І на вікні з живою квіткою -

Ще не будинок.

І навіть з чайника баском -

Ще не будинок

Коли вечірня росіл темрява,

Так це істина зрозуміло і просто -

Що від долонь до вікна поповнено будинок.

Твоїм теплом, твоїм теплом.

Всі речі тихо розчинила темрява,

І стала кімната бездонна і порожня.

І серед цієї мирозданной порожнечі.

Весь світ мій - ти, і дім мій - ти....

А будинок, заставлений добром, -

Ще не будинок.

І навіть з люстрою під столом -

Ще не будинок.

І на вікні з живою квіткою -

Ще не будинок.

І навіть з чайника баском -

Ще не будинок.

/А.с Суслова/

Ведуча: Наш сімейний вечір підійшов до кінця. До нових зустрічей шановні татусі й мами, дівчатка і хлопчики.

Підведення підсумків зустрічі: Батькам пропонується визначити за 5-ти бальною шкалою результат зустрічі

- корисність зустрічі,

- актуальність обговорюваних ситуацій,

- атмосфера зустрічі.

Читайте також:

© Vihovateli.com.ua 2014 - сайт для вихователів дитячих садків.