|
Буклети для батьків з серії «поштова скринька»
інформаційно-просвітницької спрямованості фізичного розвитку дошкільників
Завдання:
- формування психолого-педагогічної культури батьків;
- створення доброзичливого партнерства між дитячим садом і сім'єю;
- покращення показників соціального здоров'я та благополуччя сім'ї;
- підвищення авторитету і значущості сім'ї в суспільстві.
- формування у дошкільнят культури здоров'я і здорового способу життя, а також усвідомленого ставлення їх до свого власного здоров'я;
Стан здоров'я багато в чому визначає розвиток особистості дитини, успішність її соціалізації, формування його повноцінного фізичного і психічного статусу на всіх наступних етапах розвитку. Тому завдання збереження і зміцнення здоров'я дітей є однією з найактуальніших, а фізкультурно-оздоровчий напрямок - пріоритетним напрямком у дошкільній освіті. Умови, в яких живе дитина в сім'ї, мають не менш істотне значення для формування його здоров'я, ніж умови її перебування в дитячому саду. Якщо в родині склалася доброзичливі взаємини, уважне ставлення до дитини, якщо у нього є можливість займатися улюбленою справою - все це служить основою її повноцінного розвитку.
Потрібно дитячому саду налагоджувати взаємодію з сім'єю в даному напрямку? Неодмінно! Потрібно шукати нові форми такої взаємодії? Безумовно. Сучасні батьки, перш за все, вимагають до себе поваги, вони грамотні, інформовані, але разом з тим дуже зайняті. Тому вони не хочуть ніякої зайвої інформації. Наш дошкільний заклад пропонує батькам інформаційні буклети з серії «поштову скриньку». Як хочеться іноді замість рекламної макулатури виявити в своєму поштовому ящику цікаві рекламні проспекти, буклети, листівки, які зацікавлять нас своїм практичним матеріалом, визначитися у виборі.
Серія «поштову скриньку» зібрала в себе різноманітний практичний матеріал барвистого оформлення по фізичному розвитку дошкільників, зміст якого об'єднує дітей, їх батьків і педагогів. Читаючи наші веселі пізнавальні буклети, будь то дитина або дорослий, може навчитися самому бути здоровим і навчити інших.
До уваги батьків запропоновані наступні напрямки:
• «Дивимося мультфільми разом» (інформація про мультиплікаційних фільмах спортивної тематики);
• «Домашній стадіон». Якщо у ВАС немає можливості відвідувати спортзал або басейн з причини фінансових труднощів чи брак часу, то ви завжди зможете зміцнити фізичну силу в домашніх условиях.Приглашаем ВАС на наш «Домашній стадіон», де ВИ з допомогою простих спортивних снарядів можете зміцнити здоров'я дитини і вдосконалювати його фізичну форму
• «Спортивна хвилинка відпочинку» (загадки, кросворд на спортивну тематику)
• «Разом з мамою, разом з татом» (Ігри та вправи на зміцнення фізіологічного дихання, м'язів спини, ігровий самомасаж).
• «Самодіагностика стану здоров'я» (організм всіма можливими способами сигналізує про проблеми, що виникли).
• «Бабусин ретросундучок». А чи знаєте ВИ про те, як любили теплими літніми вечорами ваші мами, а тепер вже бабусі ваших дітей, грати в квача, вишибали, міста. А найбільш улюбленим заняттям було поскакати в різноманітні «класики».Открыв «Бабусин ретросундучок», батьки зможуть ознайомитись з іграми які полюбилися старшому поколінню, і забуті в наш час: класики, скакалки, гумка .
• «Наш спортивний хоровод». Діти різних національностей! Зараз це вже не ново для нашого сучасного світу. Вони повсякденно спілкуються, розповідають казки, малюють, співають і танцюють. А ще, приїжджаючи кожен зі своєї країни, грають в різні ігри, вносячи в дитячу діяльність елементи національної культури. «Наш спортивний хоровод» здружить наших дітей і познайомить їх з народними національними іграми.
• «Ігри, які лікують» Коли дитина хворіє, то це стає спільною бідою. Незміцнілий організм бореться з хворобою, і ми всіма силами намагаємося допомогти дитині. Шановні батьки! Ми пропонуємо вам Ігри, які лікують», в які ви будете грати і одночасно лікувати вашої дитини.
Фізичний розвиток малюка хвилює кожного з батьків. Саме тому так часто дітей приводять в різні спортивні гуртки та секції. Але можна дуже цікаво займатися з малюком і вдома. Батькам просто треба включити свою фантазію! І в цьому їм допомагають наші цікаві буклети.
Список літератури:
- І.Д. Агеєва . «500 олімпійських загадок». Сфера,2010.
- А. В. Кенеман. «Дитячі рухливі ігри народів СРСР».Просвещение,1989.
- А. С. Галанова «Ігри, які лікують. Для дітей від 5 до 7 років». Педагогічне товариство Росії,2005
Інтернет-ресурси:
- Загадки для дітей. http://digest.subscribe.ru/children/health/n684242194.html
- Дитячий самомасаж. http://allforchildren.ru/kidfun/riddles_sport.php
- Мультфільми про спорт.http://www.sportoboz.ru/2011/01/05/multfilmy-pro-sport.html
Читайте також: